HTML

alkesztisz

Friss topikok

  • bősz boszi: ismerős érzések.... de jó is volt! :-) örülök, hogy jól vagytok, és ha a boldogság jele, hogy nem... (2008.11.08. 21:21) kis helyzetgyakorlat
  • András: Hát én olvasnám, ahogy eddig is tettem, csak olyan ritkán ír, Andi! Jó ez így! a boldogság felülí... (2008.11.06. 06:15) racionalizáááááááÁLOM
  • András: Isten éltesse a szülinapost. Mert megérdemli és mert Maga is megérdemli, Andi. (2008.10.21. 19:58) csippcsuppokmáról
  • András: De jó , hogy előkerült Andi: Az igazat megvallva... aggódtam! De hál' Isten rendben van a lelke, é... (2008.10.21. 19:53) az történt, hogy... (andrásnak)
  • András: Mi történt Andi? (2008.10.15. 06:52) szept.15.

Linkblog

2008.07.01. 22:40 .hajtűkanyar

arányok

mert a szélsőségek embere volnék, és tényleg, perpill. próbálnám a szende szűz és a majdnem profi szajha között megtalálni az aranynak mondott középutat, nem megy, a lecke fel van adva,

meg hiába itt a nagy személyiségtréning évén túl, az alap mozgatók nem változnak, és olykor pofán törölnek, ma egy igencsak durván, de jó, hogy kimondódott, p. jó érzékkel világra segítette, most nézegetem a problémát a szimbólikus tükrömben... hát ha igaz, elég gázos... és nagyon úgy néz ki, hogy igaz...

plusz itt van ez a hülye drive, hogy világgászaladós hangulatom lesz, ha dícsérnek, vagy kedveset mondanak, vagy minimum bókolnak, és most úgy hozta a sors, hogy ez meg-megtörténik, és ahelyett, hogy lubickolnék benne, hiszen nem kéretlen kapom, és tényleg olyan pasitól, akitől kapni szeretném (asszem), és a boldogságot lassan felülírja a pánik...

félek...

bár ha épp nem gyötör a pánik meg a félelem, nagyon jól érzem magam...

csak ugye az arányok...

(drága boszi, igen, igen, kiváncsi vagyok a pszichos álomfejtésre, köszi előre is...)

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://wwwalkesztisz.blog.hu/api/trackback/id/tr99548807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bősz boszi · http://boszboszi.blog.hu 2008.07.02. 22:33:23

hát, ha jól érzem mi van, akkor most van az, amikor nem kéne hanyatt-homlok kimenekülnöd a kapcsolatból. :-)
valakit közel engedni nagy rizikó, főleg nagynak érzed, ha sokat csalódtál. ugyanakkor sokat nyerhetsz is vele. :-)

az álomfejtés...
hát, ott kezdődik ugye, hogy legelőször is nagyon részletesen leírod az álmot, esetleg le is rajzolhatsz belőle fontosabb momentumokat. ez nagyon fontos, mert ez a nyersanyag, amivel dolgozunk.
ezután megpróbálod kiemelni belőle azokat a részeket, amik hangsúlyosabbnak tűnnek. tehát pl. egy-egy szereplő, egy-egy tárgy, szín, hely, érzés, történés, elhangzott mondat, bármi. lényeg: te hangsúlyosnak érzed.
ezekre próbálsz asszociálni: mi jut eszedbe róla? mire emlékeztet?
összecseng-e esetleg egy történéssel a való életedből? az érzés, hangulat, ha van benne, a való életben milyen helyzetekben szokott előjönni?
ajánl-e valamiféle megoldást egy problémahelyzetre az álom?
összehasonlítva korábbi álmokkal, látsz-e valamilyen tendenciát, vagy ismétlődést? (a visszatérő álmok különösen hangsúlyosak emiatt)
milyen vagy te az álmodban? olyan, amilyen lenni szoktál, vagy valamilyen szempontból más? úgy viselkedsz, ahogy szoktál, vagy egészen máshogy? mi történne, ha kipróbálnád ezt a viselkedést a való életben?
vannak-e időbeli váltások? helyszín, időjárás, napszak változik-e? van-e ennek jelentése?
olykor persze a napi történésekből is beszűrődik egy-két dolog (véres filmet nézel, és véreset álmodsz utána) meg vannak azért általános szimbólumok, mint mondjuk a Nap jelképezheti a melegséget, a férfit, a Hold a nőt, a tudattalant, a bal oldal a múltat, a jobb a jövőt, a fent a szellemvilágot, a lent az alvilágot, és hasonlók, de ezekhez kell szerintem a legutoljára nyúlni.

ilyesmi vonalon szoktam én haladni. (egyébként nálam is olvashatsz erre egy-két példát, keress rá az 'álom' címkére.)

gondolj arra, hogy az álmokon keresztül a tudatalattid próbál jelezni valami fontosat neked, méghozzá a te "nyelveden", tehát olyan szimbólumokban, amiket csak te érthetsz. egy álmoskönyv például kurvára nem tudja, hogy egy kapucnis alak mondjuk engem tesómra emlékeztet, őt jelképezi számomra, mert tesóm mindig kapucnit hord. valaki másnak ugyanez a kép esetleg félelmetes, ismeretlen támadót jelez.

az is fontos még, hogy egy álomnak számtalan jelentésrétege lehet, tehát mondjuk van rá egy megfejtésed, de egy másik síkon találsz egy másik értelmezést. persze én már azzal is marha elégedett bírok lenni, ha egyet találok.
lényeg, hogy a tudattalan nem beszél félre, senki sem álmodik "hülyeséget", még ha ezt is mondja utána. a tudatalatti nagyon is pontosan és sokrétűen, gazdagon jelez nekünk, méghozzá segítő, előrevivő szándékkal. még a legzavarbaejtőbb, legvéresebb, leggusztustalanabb álom is jelzés, sokszor utolsó figyelmeztetés, hogy álljunk már meg és gondolkozzunk el magunkon. persze ezt kevesen teszik meg, utána meg csodálkoznak, hogy nem működik az életük.

dióhéjban. :-)
süti beállítások módosítása